Paella

Paella er en traditionel spansk ret, som har eksisteret siden det 19. århundrede. Den laves traditionelt med hvide ris, safran, grøntsager, fisk og skaldyr og andet kød som f.eks. kylling eller kanin. Kombinationen af ingredienser giver paella sin unikke smag og gør den til en af de mest populære retter i Spanien. Paella kan serveres som forret, hovedret eller endda som dessert.

Paella er nem at lave og kræver få ingredienser, så den er god til et hurtigt måltid. Det vigtigste trin i tilberedningen af paella er at sikre, at risene er kogt ordentligt. De skal koges, indtil de er lige møre, men stadig har bid. De øvrige ingredienser tilsættes gradvist til risene og koges, indtil de er helt kogte. Når alle ingredienserne er blevet tilsat, skal de koges sammen ved svag varme, indtil alt er samlet til et lækkert måltid.

Når paellaen er klar, kan den serveres med forskellige tilbehør som hvidløgsmayonnaise eller aioli, alioli (hvidløgs- og citronsauce) eller en simpel salat. Den kan også serveres med grillet kød, fisk eller endda frugt til dessert. Paella er det perfekte måltid til enhver lejlighed, uanset om det er hverdagsaftensmiddage eller særlige lejligheder.